Share
Tiszta terület - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
Megoldások nedves területre

Megoldások aszeptikus és tiszta környezetbe

Tiszta területek:  élelmiszeripar, gyógyszeripar, egészségügy, szállodaipar, wellness, közintézmények

Tisztatér:  magas fokú sterilitást igénylő gyógyászati, gyógyszerészeti, vegyipari, élelmiszer ipari laborok

 

Mi a tiszta terület és mi a tisztatér? 

Az ipari szőnyegek felhasználása nagyon változatos, így azokat, a nem feltétlenül ipari tevékenységhez köthető területeket, ahol nincsenek termelésből származó hulladékok, termeléshez használt vegyi anyagok vagy folyadék kipárolgás, lecsapódás, azt tiszta területnek hívjuk. Ezek lehetnek csomagoló, tároló helyiségek, recepciók, postázók, adatfeldolgozó, vagy fejlesztői területek. Amennyiben ott hosszas állómunkát végeznek, oda ergonómiát kiszolgáló munkaszőnyegeket, futószőnyegeket lehet hadrendbe állítani, ami a fáradtságcsökkentés mellett a precízebb munkavégzést is szolgálják.

A kategória másik ága már olyan terület, ahol a tisztaság fogalma szabványi előírásoknak tesz eleget. Bizonyos ipari területeken a termékek fejlesztésénél vagy gyártásánál a helyiség levegőjében és nyilvánvalóan a tárgyak felületén lerakodó por- illetve részecske szennyeződések ronthatják a minőséget. Itt nagy szerepe van a higiéniának: meg kell gátolni a szennyeződések bejutását, terjedését illetve a munkához alkalmazott eszközöknek, felszerelésnek is antibakteriálisnak kell lennie. Ezeket a területeket tisztatérnek nevezzük. A legnagyobb sterilitást igénylő helyeken az eszközöknek továbbá antisztatikus vagy ESD védettnek és gyulladás késleltetettnek is kell egyben lennie.

A kategória harmadik ága ennél lényegesen emberközpontúbb: az öltözök, tisztálkodó helyiségek, illetve uszodák, fitnesz termek, sportolást  kiszolgáló termek kiegészítő szőnyegeit, padozatát jelentik.


Loading...
Loading...