Share
Futószőnyeg és padozat - Cleartex - Biztonsági burkolatok
Az oldalon történö látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.

Futószőnyeg és padozat

Cleartex futószönyeg és padozat

Futó tekercses szőnyeg, közlekedők, futószalagok

Padozat moduláris szőnyeg, faltól-falig, munkagép körül

 

Az ipari környezetben használt futószőnyegek és faltól falig biztonsági padozatok szerepe egy picit más, mint a munkaszőnyegek esetében. Természetesen ezek is munka- és balesetvédelmi szempontok alapján kerülnek telepítésre, de funkciójuk eltérő lehet.

 

Miben különbözik a futószőnyeg és a padozati burkolat a munkaszőnyegtől? 

1. TERÜLET

Alapvetően más szerepet szánnak nekik: egy hosszabb területet lehet lefedni a futókkal, míg faltól falig, vagy egy kiemelt munkaterület köré lehet padozati burkolatot leteríteni. A futók esetében a mozgás van a fókuszban, amin keresztül a különböző munkaterületek között lehet közlekedni vagy maga munkaterület (pl. futószalag, hosszú munkagép esetén) formája indokolja azt. A padozat még nagyobb vagy bonyolultabb geometriájú, nagyobb munkabiztonságot igénylő területen lehet jó választás, és ebben az esetben is a sok mozgás kapja a főszerepet.

2. MUNKAVÉGZÉS

Az egyszerű álló munkavégzés esetén elég egy munkaszőnyeg, ami valószínűleg nagyobb komfortot, puhább felületet biztosít a dolgozóknak. A futószőnyeg illetve a padozat felületének és szerkezetének kialakítása viszont a mozgással járó, egyszerre több személyt megkövetelő munkafolyamatokra lett kialakítva. A futószőnyegek vékony anyaga miatt nem biztosítanak olyan nagy ergonómiát, viszont felületük ugyanúgy megelőzi az elcsúszásokat erősebb forgalom esetén is, és jobban tűrik a polcos kocsi forgalmat. A biztonsági padozat esetében még ennél intenzívebb munkavégzésről is lehet szó, ahol a dolgozók mellett az munkaeszközök, a gyártási termékek és az aljzat védelme is nagy szerepet kap.  

3. FORMA

A futószőnyeg minden esetben tekercses formában kerül leterítésre. A padozat azonos paraméterekkel is rendelkezhet, mint egy munkaszőnyeg, viszont bonyolult formák kialakítására, vagy faltól-falig fektetésre illetve munkagépek, munkaasztalok körberakására jobban alkalmasak. Moduláris felépítés, több esetben vágható anyag, nagyobb tömeg, erős illesztések jellemzik a padozati megoldásokat. Ez termesztésen nem azt jelenti, hogy minden moduláris szőnyeg alkalmas faltól falig padozati megoldásnak. A modularitás a telepítés, karbantartás és egy későbbi újratervezés esetén jelent előnyt. A padozatnak viszont stabilnak és nagy teherbírásúnak kell lenni, ahol az összeillesztések kiemelt funkciót kapnak. 

 

A futószőnyegek és biztonsági padozatok használatának eredményei

 • mérsékli a botlásból vagy elcsúszásból adódó balesetek kockázatát és a súlyosságát,
 • csökkenti a termelési törmelékek és a hulladékpor okozta csúszásveszélyt,
 • megvédi a leeső tárgyakat, szerszámokat,
 • megóvja a kényes (sérülékeny, frissen festett) munkadarabokat földere pakolás esetén,
 • kijelöli a munkaterületek vagy fokozottan veszélyes területek határát,
 • a futószőnyegekkel biztonsági útvonalak alakíthatók ki

 

 

Nézze meg a Cleartex padozati és futószőnyeg megoldásait!

 

Miért jobb biztonságos padozaton, futószőnyegen dolgozni vagy közlekedni?

Megvéd

Megvéd

Megvédi a dolgozókat, a munkaeszközöket és nem utolsó sorban a beton aljzatot.

Tájékoztat

Tájékoztat

Egyértelműen kijelöli a biztonságos illetve veszélyes üzemi területeket, határokat.

Spórol

Spórol

Csökkenti a baleseti kiadásokat, meghosszabbítja az aljzat élettartamát.

Hol javasolt a futók és biztonsági padozat használata?

Nyilván minden üzemi körülmény különböző megoldást kíván, így nehéz lenne általánosítani. Többnyire az alábbi helyszíneken javasolt biztonsági burkolat kialakítása, abban az estben, ha munkahelyi környezet például erősen szennyezett termelési törmelékkel, porral vagy nyirkos, olajtól, zsírtól csúszós felületek alakulnak ki, illetve sűrűn kerül folyadék a padozatra. 

Üzemi tér

Munkastand

Futószalag

Közlekedő

Hogyan végzik a feladatukat?

A futószőnyegek felülete és anyaga az alkalmazástól függ, így különféle bordák, minták segítik a járást vagy gátolják meg az elcsúszást. A padozatok nagy területen, különféle munkagépek körül, teljes munkaterületen biztosítanak csúszásmentes felületet és rejtik magukba a lehulló törmeléket, vezetik el a folyadékokat. Mindemellett tömegüknek és alsó felületüknek köszönhetően nem mozdulnak el, szilárd alapot biztosítva a legnehezebb fizikai munkához is.


Gyártóink

 1. NoTrax by Superior, USA1948 óta · Ipari burkolatok, szőnyegek
 2. Wearwell, USA1950 óta · Üzemi burkolatok
 3. Mountville, USA1960 óta · Logós lábtörlők, ipari szőnyegek
 4. Muovihaka, Finnország1988 · Kültéri lábtörlők, szőnyegek
 5. ErgoKomfort, Németoszág1991 · Üzemi burkolatok, jelölök

NoTraxWearwellMountville MillsMuovihakaErgoKomfort

Termékeinket megtekintheti katalógusunkban. Ne feledje, a választáshoz kérjen szakértöi tanácsokat!

SZŐNYEG

PADOZAT ÉS FUTÓSZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK


 

Még egyszer: miben tér el a futószőnyeg, a munkaszőnyeg és a padozat

A futószőnyeg a közlekedésre, az eszközvédelemre van optimalizálva, a fő feladata a csúszásmentesítés. Tekercses kivitelben érhető el, egyszerűen tisztítható, jól elkülönít területeket. A munkaszőnyegek a balesetvédelemét és a fáradtságcsökkentést célozzák meg, ahol a dolgozó általában álló, vagy álló és forgó mozgásokat hajt végre. Leginkább konfekcionált méretben, de modulárisan is elérhető, egyes típusok vághatók, rámpázhatók. A biztonsági padozat lényegében egy kiterjesztett, nagy munkaszőnyeg, de illeszthetősége lényegesen erősebb, alakíthatósága komplexebb, mint egy egyszerű szőnyege. A munkafolyamatokat tekintve nagyobb teherbírású, több személyt, több mozgást tud kiszolgálni. Telepítése lehet faltól falig vagy a munkaterületet körülölelő is, élettartama - környezettől függően - minden esetben ennek a leghosszabb.
 

R.E.A.C.H. | A környezetünk védelméről

REACH - európai közösségi rendelet a vegyi anyagokról, és biztonságos használatukról (EC 1907/2006). Rendelkezik a kémiai - vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezésükről. A törvény 2007. június 1-én lépett hatályba. A gyártók felelőssége, hogy magas szintű emberi és környezetvédelmi szempontokból megfelelő vegyi anyagokat alkalmazzanak a gyártás során. 

 

FONTOS

A Cleartex Kft. és gyártói nem használnak olyan anyagot, ami a REACH listája szerinti SVHC-t (különösen veszélyes összetételű anyagot) tartalmaz, beleértve a di-oktil-ftalát (DOP) lágyítót is.


TOVÁBBI TERMÉKKÖRÖK

SZŐNYEG

CSÚSZÁSMENTESÍTÉS

TARTOZÉKOK

TERMÉKEK CÍMKÉK SZERINT

Loading...
Loading...